Trein Amsterdam - Birmingham prijzen vanaf € 191,58

16-06-2024
+ Opbrengst
Blijf bij Booking.com

Vind het goedkoopste treinkaartje voor je reis

Zeker uw ticket vandaag en krijg de beste deals!

Vandaag Meer
Morgen Meer
2 dagen Meer
3 dagen Meer

Amsterdam naar Birmingham door trein

De reis van Amsterdam naar Birmingham door trein is 460,85 km en duurt 12 uur en 57 min. Er zijn 3 verbindingen per dag, met het eerste vertrek om 01:46 en de laatste om 01:46. Het is mogelijk om te reizen van Amsterdam naar Birmingham door trein voor slechts € 191,58 of zoveel als € 191,58. De beste prijs voor deze reis is € 191,58.

Laagste prijs€ 191,58
Reisduur12 uur en 57 min
Aansluiting per dag3
Laagste prijs€ 191,58
Hoogste prijs€ 191,58
Eerste vertrek01:46
Laatste vertrek01:46
Afstand460,85 km
VertrekAmsterdam
AankomstBirmingham
VervoerdersNederlandse-Spoorwegen (NS), EurostarMeer

Trein Tickets van Amsterdam tot Birmingham

Vertrekdatum
zondag 16 jun 2024

Vergelijk prijzen en tickets van Amsterdam tot Birmingham

Goedkope trein-tickets van Amsterdam tot Birmingham
Op zoek naar de beste deal voor een treinkaartje voor je reis? Hier zijn 4 manieren om goedkope treinkaartjes te krijgen van Amsterdam tot Birmingham.

Reserveer van tevoren en bespaar

Als u op zoek bent naar de beste deal voor uw reis van Amsterdam naar Birmingham, is het vooraf boeken van treinkaartjes een geweldige manier om geld te besparen, maar houd er rekening mee dat kaartjes vooraf meestal pas 3 maanden voor uw reisdatum beschikbaar zijn.

Blijf flexibel met je reistijd en verken daluren

Door uw reizen rond de daluren te plannen, kunt u niet alleen de drukte vermijden, maar kunt u uiteindelijk ook geld besparen. Flexibel zijn met je schema en alternatieve routes of tijden overwegen, zal een aanzienlijke invloed hebben op de hoeveelheid geld die je uitgeeft om van Amsterdam naar Birmingham te komen.

Check altijd speciale aanbiedingen

Door de nieuwste deals te bekijken, kunt u veel geld besparen, waardoor het de moeite waard is om de tijd te nemen om te bladeren en prijzen te vergelijken. Zorg er dus voor dat u de beste deal voor uw ticket krijgt en profiteer van speciale tarieven voor kinderen, jongeren en senioren en kortingen voor groepen.

Ontgrendel het potentieel van langzamere treinen of aansluitende treinen

Als u een reis plant met wat flexibele tijd, waarom kiest u dan niet voor de toeristische route? Het nemen van langzamere treinen of aansluitende treinen die meer stops maken, kan u geld besparen op uw ticket - zeker het overwegen waard als het in uw schema past.

Beste tijd om reizen van Amsterdam tot Birmingham te boeken

Virail Pro-tip ✌: Als u 10 dagen van tevoren boekt, bespaart u gemiddeld 10%

Beste tijd om goedkope treinkaartjes te boeken van Amsterdam naar Birmingham

De goedkoopste Amsterdam - Birmingham treinkaartjes zijn te vinden voor slechts € 128,37 als je geluk hebt, of € 168,79 gemiddeld. Het duurste ticket kan maar liefst € 214,22 kosten.

Vind de beste dag om met de trein naar Birmingham te reizen

Als u met de trein naar Birmingham reist, kunt u, als u drukte wilt vermijden, controleren hoe vaak onze klanten in de komende 30 dagen reizen met behulp van de onderstaande grafiek. Gemiddeld liggen de spitsuren om te reizen tussen 6.30 en 9.00 uur 's ochtends of tussen 16.00 en 19.00 uur 's avonds. Houd hier rekening mee wanneer u naar uw vertrekpunt reist, aangezien u mogelijk wat extra tijd nodig heeft om aan te komen, vooral in grote steden!

Vervoerders op deze route

Lees meer over de vervoerders op deze route.

Eurostar is een hogesnelheidstrein die Londen verbindt met verschillende steden op het vasteland van Europa, waaronder Parijs, Brussel en Amsterdam. Eurostar, gelanceerd in 1994, heeft zich sindsdien gevestigd als een populair vervoermiddel voor vakantiegangers en zakenreizigers. Met snelheden tot 300 km/u bieden de Eurostar-treinen een snelle en milieuvriendelijke verbinding.

NMBS is de nationale spoorwegmaatschappij van België. NMBS, opgericht in 1926, exploiteert passagiers- en goederentreinen op het Belgische spoorwegnet, dat zich uitstrekt over meer dan 3.600 kilometer spoor. De passagiersdiensten van NMBS omvatten binnenlandse en internationale routes, met verbindingen naar buurlanden zoals Frankrijk, Nederland, Duitsland en Luxemburg. Het bedrijf exploiteert een scala aan treintypes, van hogesnelheidstreinen zoals de Thalys en Eurostar tot regionale en forensentreinen.

Tickettypes en faciliteiten van Amsterdam tot Birmingham

Vergelijk de verschillende tickettypes en de faciliteiten van Eurostar en SNCB wanneer u van Amsterdam naar Birmingham reist.

Standard

Eurostar Standard-tickets zijn voor prijsbewuste reizigers en de meest beschikbare en betaalbare optie. Ze hebben echter een beperkte flexibiliteit
wifi Wifi
power_sockets Stopcontacten
luggage Bagage
accessibility Toegankelijkheid
food_and_drink Eten en drinken
air_con Airconditioning
bicycle Fiets

Standard Premier

Eurostar Standard Premier-tickets bieden een premium economy-ervaring, ideaal voor rustig en comfortabel werken, maar tegen hogere kosten dan Standard. Dit ticket is inclusief extra beenruimte, gratis maaltijden en toegang tot tijdschriften.
wifi Wifi
power_sockets Stopcontacten
luggage Bagage
accessibility Toegankelijkheid
food_and_drink Eten en drinken
air_con Airconditioning
bicycle Fiets

Business Premier

Business Premier-tickets zijn de eersteklas optie van Eurostar met comfort en flexibiliteit van het hoogste niveau, maar ook de duurste. Met dit ticket beschikt u over ruime zitplaatsen, heerlijke maaltijden geserveerd op uw stoel, toegang tot exclusieve lounges en toegewijde assistentie.
wifi Wifi
power_sockets Stopcontacten
luggage Bagage
accessibility Toegankelijkheid
food_and_drink Eten en drinken
air_con Airconditioning
bicycle Fiets

Second

Tweedeklas NMBS-treinkaartjes geven je de mogelijkheid om alleen of in een groep te reizen met betaalbare opties.
power_sockets Stopcontacten
luggage Bagage
accessibility Toegankelijkheid
air_con Airconditioning
bicycle Fiets

First

Eersteklas rijtuigen zijn gemakkelijk te herkennen aan een gele band en het cijfer 1. Ze bieden meer ruimte en een rustigere omgeving. Tijdens drukke treinreizen is het aan te raden om voor eerste klas te kiezen.
power_sockets Stopcontacten
luggage Bagage
accessibility Toegankelijkheid
air_con Airconditioning
bicycle Fiets

Beschrijving van de faciliteit

Lees meer over de verschillende faciliteiten die aan boord beschikbaar zijn bij elke vervoerder op deze route.

wifi Wifi open icon close icon
Business Premier-reizigers en Eurostar™ carte blanche-houders profiteren van gratis WiFi in de lounges op geselecteerde stations. Gratis wifi-vouchers zijn verkrijgbaar bij de informatiebalie van Ashford. Alle treinen bieden ook gratis wifi, verbinding maken via EurostarTrainsWiFi.
quiet_zone Stiltezone open icon close icon
Vanaf september 2012 is er zonder extra kosten een rustige busoptie beschikbaar voor Business- en Standard Premier-reizigers.
power_sockets Stopcontacten open icon close icon
Elke stoel beschikt over Britse en Europese stopcontacten. Business Premier en Standard Premier zijn ook voorzien van USB-aansluitingen.
luggage Bagage open icon close icon
Met uw Eurostar-ticket kunt u een royale hoeveelheid bagage meenemen aan boord, zonder gewichtsbeperkingen. U kunt twee koffers en één handtas meenemen, allemaal correct geëtiketteerd, zolang ze niet langer zijn dan 85 cm. Kinderwagens en kinderwagens zijn toegestaan aan boord. U kunt ook uw fiets of muziekinstrument meenemen. Deze tellen mee als een van uw twee middelgrote bagagestukken, zolang deze zich in een draagtas van minder dan 85 cm lang bevinden.
accessibility Toegankelijkheid open icon close icon
Hulp voor reizigers met een handicap of ouderen is op alle stations beschikbaar. Het soort hulp verschilt per locatie. Het wordt aanbevolen om minimaal 24 uur van tevoren te reserveren, met een aankomsttijd van 60 minuten als u niet vooraf heeft gereserveerd.
food_and_drink Eten en drinken open icon close icon
Café Métropole aan boord van de Eurostar-treinen biedt kortingen op herbruikbare bekers. Onverkocht voedsel wordt gedoneerd aan Olio, wat de Londense gemeenschappen ten goede komt. Eten in Standard Premier: Standard Premier biedt de hele dag internationale gerechten. Het ontbijt bestaat uit fruit, gebak en nog veel meer tot 10:14 uur. Na 10:15 uur kunt u genieten van een lichte maaltijd, dessert en drankjes. Food in Business Premier: Het menu van Business Premier is samengesteld door chef-kok Raymond Blanc OBE met een Michelin-ster. Drankjes, van thee tot champagne, zijn gedurende de hele reis verkrijgbaar.
air_con Airconditioning open icon close icon
Gedurende de hele reis wordt voortdurend frisse lucht aangezogen en gefilterd.
bicycle Fiets open icon close icon
Heb je een muziekinstrument of gitaar kleiner dan 85 cm? U kunt het meenemen als onderdeel van uw bagage op Eurostar. Als u een boxfiets heeft, kunt u een plekje reserveren door contact op te nemen met de Eurostar-reisservice (beschikbaar op bepaalde treinen). Vouw- en kinderfietsen kleiner dan 85 cm zijn welkom, maar dienen wel in een beschermende tas te zitten. Let op: e-scooters en hoverboards zijn een no-go. Bovendien kunt u naast uw bagage ook een paar ski's of een snowboard meenemen
wifi Wifi open icon close icon
Wifi-service is niet beschikbaar in de NMBS-treinen.
power_sockets Stopcontacten open icon close icon
De meeste NMBS-treinwagons zijn voorzien van stopcontacten.
luggage Bagage open icon close icon
Op NMBS-ritten mag je 3 stuks bagage meenemen met een gezamenlijk gewicht van minder dan 30 kg. Eenmaal geïnstalleerd, kunt u uw spullen netjes boven of onder uw stoel opbergen. Neem gerust aktetassen, rugzakken, koffers, handmatige of automatische rolstoelen, kinderwagens, kinderwagens, opvouwbare fietsen, eenwielers, scooters en zelfs sportartikelen zoals ski's mee.
accessibility Toegankelijkheid open icon close icon
Er wordt assistentie verleend aan personen met beperkte mobiliteit.
food_and_drink Eten en drinken open icon close icon
Er is geen restauratierijtuig beschikbaar in de NMBS-treinen. Het wordt aanbevolen dat passagiers hun eigen snacks en water meenemen.
air_con Airconditioning open icon close icon
Momenteel heeft 30% van de NMBS-treinzitplaatsen geen airconditioning. Het doel is om dit in 2026 terug te brengen naar 20% en in 2032 alle treinen uit te rusten met airconditioning.
bicycle Fiets open icon close icon
U kunt gratis aktetassen, rugzakken, koffers, rolstoelen, kinderwagens, kinderwagens, vouwfietsen, eenwielers, scooters en sportartikelen meenemen aan boord. Het maximaal toegestane gewicht is 30 kg en maximaal drie items per passagier. U dient hun bagage op te bergen in de daarvoor bestemde ruimte boven en onder hun stoelen. Voor (elektrische) fietsen, tandems, fietskarren of segways is een Fietssupplement vereist.
Diensten aan boord Eurostar, SNCB, FlixBus van Amsterdam tot Birmingham
Vergelijk diensten aan boord wanneer u reist van Amsterdam naar Birmingham met train.
Voorzieningen Eurostar SNCB FlixBus
wifi Wifi check check check
power_sockets Stopcontacten check check check
luggage Bagage check check check
accessibility Toegankelijkheid check cross cross
food_and_drink Eten en drinken check check check
air_con Airconditioning check cross check
bicycle Fiets check cross cross
sleeper_couchette Slaper check cross cross

Amsterdam tot Birmingham CO2-uitstoot door Trein

Ecology
Trein
32.26kg
Bus
34.56kg
Vlucht
92.17kg
Auto
73.74kg
Wat is de CO2-uitstoot van Amsterdam tot Birmingham met de trein? De Co2-uitstoot voor het nemen van de trein tussen Amsterdam en Birmingham is 32.26kg.
Hoeveel CO2 bespaar ik door de trein te nemen tussen Amsterdam en Birmingham? Door de trein te nemen tussen Amsterdam en Birmingham bespaar je 59.91kg Co2-uitstoot vs een vlucht, 2.3kg vs de bus en 41.48kg vs de auto.

Is er iets dat we kunnen verbeteren?

Veel Gestelde Vragen

Hoeveel kost een trein-ticket van Amsterdam tot Birmingham?
Een trein-ticket van Amsterdam tot Birmingham is € 191,58. De prijs varieert echter afhankelijk van hoe vroeg u koopt en of het een druk moment van de dag is. Vind ze af en toe voor zo goedkoop als € 191,58.
Wat is het goedkoopste treinkaartje van Amsterdam naar Birmingham?
Het goedkoopste ticket dat je kunt krijgen van Amsterdam tot Birmingham is € 191,58. We raden aan om zo vroeg mogelijk en buiten de spits te boeken om het goedkoopst mogelijke ticket te krijgen.
Wat is de afstand tussen Amsterdam en Birmingham door trein?
Amsterdam tot Birmingham is 460,85 km.
Hoe lang duurt de trein tussen Amsterdam en Birmingham?
Amsterdam tot Birmingham is gemiddeld 12 uur en 57 min. De snelste optie brengt u echter daar in 12 uur en 9 min.
Welke bedrijven werken van Amsterdam tot Birmingham?
Amsterdam tot Birmingham wordt gedekt door 3 operator(s). U kunt op Virail Nederlandse-Spoorwegen (NS), Eurostar, SNCB, FlixBus diensten op deze route vinden.
Hoeveel trein per dag gaan van Amsterdam naar Birmingham?
Amsterdam naar Birmingham heeft gemiddeld 3 verbindingen per dag.
Hoe laat vertrekt de eerste trein van Amsterdam naar Birmingham?
De vroegste trein van Amsterdam tot Birmingham vertrekt om 01:46. Controleer echter bij ons het schema op de dag dat u wilt vertrekken, aangezien de tijd kan verschillen.
Hoe laat vertrekt de laatste trein van Amsterdam tot Birmingham?
De nieuwste trein van Amsterdam tot Birmingham vertrekt om 01:46. Controleer echter bij ons het schema op de dag dat u wilt vertrekken, aangezien de tijd kan verschillen.
Moet ik mijn ticket vooraf boeken van Amsterdam tot Birmingham?
Als je kunt, raden we je aan om je ticket zo vroeg mogelijk te boeken om ervoor te zorgen dat je meer bespaart. Het goedkoopste trein-ticket dat we hebben gevonden is € 191,58, maar dit kan afhankelijk van de vraag veranderen.
Wat is de snelste reistijd tussen Amsterdam naar Birmingham door trein?
De snelste reistijd met trein tussen Amsterdam en Birmingham is 12 uur en 9 min.
Is er een directe trein van Amsterdam naar Birmingham?
Ja, er is een directe trein tussen Amsterdam en Birmingham.
Wat is de CO2-uitstoot voor Amsterdam tot Birmingham door trein?
De reis van trein van Amsterdam naar Birmingham zorgt voor 32.26kg CO2-uitstoot.

Ga lokaal vanaf Amsterdam

Populaire routes

Weekendjes weg van Amsterdam

Internationale routes van Amsterdam en nabijgelegen gebieden

Andere bestemmingen vanaf Amsterdam

Belangrijkste trajecten naarBirmingham

Gerelateerde trajecten

Andere populaire trajecten