Trein Rotterdam - Dortmund prijzen vanaf 19,90€

Start van
19,90€
Ontdekken

Rotterdam naar Dortmund door trein

De reis van Rotterdam naar Dortmund door trein is 210,7 km en duurt 3 uur 9 min. Er zijn 564 verbindingen per dag, met het eerste vertrek om 01:05 en de laatste om 00:51. Het is mogelijk om te reizen van Rotterdam naar Dortmund door trein voor slechts 19,90€ of zoveel als 95,80€. De beste prijs voor deze reis is 19,90€.

Beste prijs 19,90€
Reisduur 3 uur 9 min
Aansluiting per dag 564
Laagste prijs 19,90€
Hoogste prijs 95,80€
Eerste vertrek 01:05
Laatste vertrek 00:51
Afstand 210,7 km
Vertrek Rotterdam
Aankomst Dortmund
Vervoerders Nightjet, Eurobahn,

Trein Tickets van Rotterdam tot Dortmund

  Sep 25
  Meer
  19°
  Sep 26
  Meer
  19°
  Sep 27
  Meer
  22°
  Sep 28
  Meer
  20°
  Sep 29
  Meer
  21°
  Sep 30
  Meer
  21°
  Oct 01
  Meer
  15°
  Oct 02
  Meer
  14°
  Oct 03
  Meer
  18°
  Oct 04
  Meer
  17°
  Oct 05
  Meer
  16°
  Oct 06
  Meer
  17°
  Oct 07
  Meer
  14°
  Oct 08
  Meer
  15°
  Oct 09
  Meer
  15°
Departure date
Monday,Sep 25 2023
19°

Treinen van Rotterdam naar Dortmund

virail helpt je bij het vinden van de dienstregeling en prijzen van alle treinen van Rotterdam naar Dortmund.

Het traject van Rotterdam naar Dortmund wordt dagelijks gereden door 468 treinen vertrekkend van van de stations in Schiedam Centrum, Rotterdam Lombardijen, Rotterdam Centraal naar in de stations in Dortmund-aplerbeck, Dortmund Hbf.

De gemiddelde reisduur bedraagt 5 uur 19 min. De eerste trein vertrekt om 02:24. De laatste trein vertrekt om 23:51.

Toon volledige beschrijving Volledige beschrijving verbergen
Goedkope -tickets van Rotterdam tot Dortmund
Op zoek naar de beste deal voor een treinkaartje voor je reis? Hier zijn 4 manieren om goedkope treinkaartjes te krijgen van Rotterdam tot Dortmund.

Reserveer van tevoren en bespaar

Als u op zoek bent naar de beste deal voor uw reis van Rotterdam naar Dortmund, is het vooraf boeken van treinkaartjes een geweldige manier om geld te besparen, maar houd er rekening mee dat kaartjes vooraf meestal pas 3 maanden voor uw reisdatum beschikbaar zijn.

Blijf flexibel met je reistijd en verken daluren

Door uw reizen rond de daluren te plannen, kunt u niet alleen de drukte vermijden, maar kunt u uiteindelijk ook geld besparen. Flexibel zijn met je schema en alternatieve routes of tijden overwegen, zal een aanzienlijke invloed hebben op de hoeveelheid geld die je uitgeeft om van Rotterdam naar Dortmund te komen.

Check altijd speciale aanbiedingen

Door de nieuwste deals te bekijken, kunt u veel geld besparen, waardoor het de moeite waard is om de tijd te nemen om te bladeren en prijzen te vergelijken. Zorg er dus voor dat u de beste deal voor uw ticket krijgt en profiteer van speciale tarieven voor kinderen, jongeren en senioren en kortingen voor groepen.

Ontgrendel het potentieel van langzamere treinen of aansluitende treinen

Als u een reis plant met wat flexibele tijd, waarom kiest u dan niet voor de toeristische route? Het nemen van langzamere treinen of aansluitende treinen die meer stops maken, kan u geld besparen op uw ticket - zeker het overwegen waard als het in uw schema past.

Toon kaartjes per

Beste tijd om reizen van Rotterdam tot Dortmund te boeken

Virail Pro-tip ✌: Als u 10 dagen van tevoren boekt, bespaart u gemiddeld 10%

  Maandag
  Dinsdag
  Woensdag
  Donderdag
  Vrijdag
  Zaterdag
  Zondag
  Maandag
  Dinsdag
  Woensdag
  Donderdag
  Vrijdag
  Zaterdag
  Zondag
  Maandag
  Dinsdag
  Woensdag
  Donderdag
  Vrijdag
  Zaterdag
  Zondag
  Maandag
  Dinsdag
  Woensdag
  Donderdag
  Vrijdag
  Zaterdag
  Zondag
  Maandag

Vind de beste dag om met de trein naar Dortmund te reizen

Als u met de trein naar Dortmund reist, kunt u, als u drukte wilt vermijden, controleren hoe vaak onze klanten in de komende 30 dagen reizen met behulp van de onderstaande grafiek. Gemiddeld liggen de spitsuren om te reizen tussen 6.30 en 9.00 uur 's ochtends of tussen 16.00 en 19.00 uur 's avonds. Houd hier rekening mee wanneer u naar uw vertrekpunt reist, aangezien u mogelijk wat extra tijd nodig heeft om aan te komen, vooral in grote steden!

Vervoerders op deze route

Lees meer over de vervoerders op deze route.

De ÖBB Nightjet, die wordt geëxploiteerd door de Österreichische Bundesbahnen (ÖBB), biedt nachttreinreizen tussen grote Europese steden, een handige en comfortabele manier om door de nacht te reizen. De Nightjet-treinen zijn uitgerust met slaapcabines, couchettes en stoelen, waardoor passagiers comfortabel en gemakkelijk lange afstanden kunnen afleggen terwijl ze slapen. De service loopt door heel Oostenrijk en strekt zich uit tot buurlanden zoals Duitsland, Zwitserland, Italië en Tsjechië.

Thalys is een hogesnelheidstreinoperator die diensten aanbiedt tussen Frankrijk, België, Duitsland en Nederland. Thalys-treinen rijden met hoge snelheden en bereiken snelheden tot 300 km/u, waardoor ze een van de snelste en handigste manieren zijn om tussen steden in de regio te reizen. De treinen hebben moderne voorzieningen, waaronder comfortabele stoelen, wifi en eetgelegenheden aan boord, waardoor ze een populaire keuze zijn voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers.

National Express is een Brits multinationaal openbaarvervoerbedrijf dat bus- en treindiensten exploiteert in het VK, Europa, Noord-Afrika en Noord-Amerika. Het bedrijf werd opgericht in 1972 en heeft zijn hoofdkantoor in Birmingham, VK. National Express heeft een vloot van meer dan 1.600 bussen en bedient meer dan 900 bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf exploiteert ook spoordiensten in het VK, waaronder de East Anglia-franchise.

Eurobahn is een particuliere spoorwegmaatschappij die actief is in Duitsland. Het werd opgericht in 1998 en biedt regionale en pendeltreindiensten in de regio Noordrijn-Westfalen. Eurobahn rijdt op verschillende lijnen, waaronder de S-Bahn Rhein-Ruhr, de RB 61 en de RB 52. Het bedrijf staat bekend om zijn moderne treinen en hoogwaardige service, waaronder gratis wifi en airconditioning. Eurobahn zet zich in voor duurzaamheid en heeft verschillende maatregelen geïmplementeerd om de impact op het milieu te verminderen, zoals het gebruik van energiezuinige treinen en het promoten van openbaar vervoer als alternatief voor autorijden.

VIAS Rail is een Belgische spoorwegmaatschappij die passagiers- en goederentreinen exploiteert in België en Nederland. Het werd in 2014 opgericht als een joint venture tussen de Franse spoorwegmaatschappij SNCF en de Belgische spoorwegmaatschappij NMBS. VIAS Rail exploiteert hogesnelheidstreinen, regionale treinen en forensentreinen, evenals goederenvervoer per spoor. Het bedrijf streeft ernaar zijn klanten veilige, betrouwbare en duurzame transportoplossingen te bieden. VIAS Rail zet zich in om zijn milieu-impact te verminderen door te investeren in energiezuinige treinen en duurzame praktijken te promoten in al zijn activiteiten.

FlixBus, een langeafstandsbusmaatschappij, is actief in zowel Europa als de Verenigde Staten. Opgericht in 2013, is het uitgegroeid tot een van de grootste busmaatschappijen in Europa, met verbindingen naar meer dan 2.500 bestemmingen in 30 landen. FlixBus is afkomstig uit Duitsland en heeft zich snel uitgebreid naar buurlanden, waaronder Frankrijk, Italië, Denemarken, Nederland en Kroatië, terwijl het ook regelmatige diensten aanbiedt naar Noorwegen, Spanje en Engeland. Met betaalbare tarieven en comfortabele voorzieningen zoals gratis Wi-Fi, stopcontacten en toiletten aan boord, biedt FlixBus een handige en plezierige reiservaring.

Tickettypes en faciliteiten van Rotterdam tot Dortmund

Vergelijk de verschillende tickettypes en de faciliteiten van EuroCity, Nightjet en Thalys wanneer u van Rotterdam naar Dortmund reist.

Second Class

Met de Eurocity-treinen van Deutsche Bahn garandeert een tweedeklasticket u een goedkopere reis. Tijdens uw reis heeft u toegang tot basisvoorzieningen zoals stopcontacten, airconditioning en een barrijtuig.

Wifi
Stopcontacten
Bagage
Toegankelijkheid
Eten en drinken
Airconditioning
Fiets

First Class

Als u uw reiservaring op een rustigere plek wilt verbeteren met extra diensten zoals verstelbare stoelen, meer beenruimte, cateringservice en stoelkeuze, kunt u kiezen voor eersteklas tickets in de Eurocity-treinen van Deutsche Bahn.

Wifi
Stopcontacten
Bagage
Toegankelijkheid
Eten en drinken
Airconditioning
Fiets

Seated carriage

Deze kaartjes zijn ideaal voor kortere reizen overdag, met comfortabele stoelen in rijtuigen met airconditioning.

Stopcontacten
Bagage
Toegankelijkheid
Eten en drinken
Airconditioning
Fiets

Couchette

Deze tickets bieden een meer betaalbare optie voor nachtreizen, met stapelbedden in gedeelde compartimenten die plaats bieden aan maximaal 6 passagiers.

Stopcontacten
Bagage
Toegankelijkheid
Eten en drinken
Airconditioning
Fiets

Sleeper cabin

Dit zijn de meest comfortabele Nightjet-tickets, met enkele, dubbele of drievoudige compartimenten met bedden, dekens en kussens voor een goede nachtrust.

Stopcontacten
Bagage
Toegankelijkheid
Eten en drinken
Airconditioning
Fiets

Standard

Met het Standard-ticket kunt u een budgetvriendelijke tweedeklas-zitplaats krijgen als u vooraf boekt. Gratis omruilen tot 7 dagen voor vertrek en restitueerbaar tot 7 dagen voor vertrek, daarna niet restitueerbaar.

Wifi
Stopcontacten
Bagage
Toegankelijkheid
Eten en drinken
Airconditioning
Fiets

Comfort

U kunt een eersteklas zitplaats krijgen met het Comfort-tarief. Gratis omruilen tot 7 dagen voor vertrek en restitueerbaar tot 7 dagen voor vertrek, daarna niet restitueerbaar.

Wifi
Stopcontacten
Bagage
Toegankelijkheid
Eten en drinken
Airconditioning
Fiets

Premium

U kunt reizen tegen een aangepast tarief met de volledige servicevoordelen van het Premium-tarief. Ervaar een comfortabele reis en maximale flexibiliteit om tot het laatste moment wijzigingen door te voeren of te annuleren.

Wifi
Stopcontacten
Bagage
Toegankelijkheid
Eten en drinken
Airconditioning
Fiets

Second Class

De tweede klasse van Deutschce Bahn zorgt voor een comfortabele reis met standaard zitopstellingen met gratis WiFi, stopcontacten en. Passagiers uit de tweede klas kunnen eten en drinken kopen in het bar-/bistrorijtuig of restauratierijtuig.

Wifi
Stopcontacten
Bagage
Toegankelijkheid
Eten en drinken
Airconditioning
Fiets

First Class

First Class-reizen met Deutsche Bahn bieden een luxueuze ervaring met comfortabele stoelen en veel voorzieningen, zoals ruime zitplaatsen met persoonlijke service op de stoel en exclusieve toegang tot lounges op de grote stations. Eersteklas passagiers kunnen hun bestellingen op hun zitplaats laten bezorgen, maar als u niet wilt wachten kunt u ook dineren in het restauratierijtuig of eten en drinken kopen in het bar/bistrorijtuig.

Wifi
Stiltezone
Stopcontacten
Bagage
Toegankelijkheid
Eten en drinken
Airconditioning
Fiets

Second Class

Op SBB Intercity-treinen is er, naast de basisvoorzieningen voor een tweedeklasticket, een Familiezone die speciaal is ontworpen om comfort te bieden aan gezinnen met kinderen. Mocht u tijdens de reis honger krijgen, dan kunt u in het restaurantrijtuig genieten van smakelijke maaltijden.

Wifi
Stopcontacten
Bagage
Toegankelijkheid
Eten en drinken
Airconditioning
Fiets

First Class

In de First Class van SBB Intercity profiteert u van een persoonlijk stopcontact, comfortabelere stoelen en grotere bagageruimte. Sommige IC-treinen bieden ook stiltezones en zakenruimtes.

Wifi
Stiltezone
Stopcontacten
Bagage
Toegankelijkheid
Eten en drinken
Airconditioning
Fiets
Diensten aan boord Nightjet, Eurobahn en FlixBus van Rotterdam tot Dortmund
Vergelijk diensten aan boord wanneer u reist van Rotterdam naar Dortmund met trein.
Voorzieningen Nightjet Eurobahn FlixBus DB - Intercity National Express DB - Regional Express DB - Regionalbahn NS - IC direct Thalys VIAS Rail EuroCity DB - InterCity Express (ICE)
Stiltezone
Wifi
Stopcontacten
Bagage
Toegankelijkheid
Eten en drinken
Airconditioning
Fiets
Slaper

Rotterdam tot Dortmund CO2-uitstoot door Trein

Ecology
Trein
1.8kg
Bus
11.9kg
Vlucht
475.5kg
Auto
45.9kg
Wat is de CO2-uitstoot van Rotterdam tot Dortmund met de trein? De Co2-uitstoot voor het nemen van de trein tussen Rotterdam en Dortmund is 1.8kg.
Hoeveel CO2 bespaar ik door de trein te nemen tussen Rotterdam en Dortmund? Door de trein te nemen tussen Rotterdam en Dortmund bespaar je 473.7kg Co2-uitstoot vs een vlucht, 10.1kg vs de bus en 44.1kg vs de auto.

Veel Gestelde Vragen

Hoeveel kost een trein-ticket van Rotterdam tot Dortmund?
Een trein-ticket van Rotterdam tot Dortmund is 51,96€. De prijs varieert echter afhankelijk van hoe vroeg u koopt en of het een druk moment van de dag is. Vind ze af en toe voor zo goedkoop als 19,90€.
Wat is het goedkoopste treinkaartje van Rotterdam naar Dortmund?
Het goedkoopste ticket dat je kunt krijgen van Rotterdam tot Dortmund is 19,90€. We raden aan om zo vroeg mogelijk en buiten de spits te boeken om het goedkoopst mogelijke ticket te krijgen.
Wat is de afstand tussen Rotterdam en Dortmund door trein?
Rotterdam tot Dortmund is 210,7 km.
Hoe lang duurt de trein tussen Rotterdam en Dortmund?
Rotterdam tot Dortmund is gemiddeld 5 uur 16 min. De snelste optie brengt u echter daar in 3 uur 9 min.
Welke bedrijven werken van Rotterdam tot Dortmund?
Rotterdam tot Dortmund wordt gedekt door 12 operator(s). U kunt op Virail Nightjet, Eurobahn, FlixBus, DB - Intercity, National Express, DB - Regional Express, DB - Regionalbahn, NS - IC direct, Thalys, VIAS Rail, EuroCity, DB - InterCity Express (ICE) diensten op deze route vinden.
Hoeveel trein per dag gaan van Rotterdam naar Dortmund?
Rotterdam naar Dortmund heeft gemiddeld 564 verbindingen per dag.
Hoe laat vertrekt de eerste trein van Rotterdam naar Dortmund?
De vroegste trein van Rotterdam tot Dortmund vertrekt om 01:05. Controleer echter bij ons het schema op de dag dat u wilt vertrekken, aangezien de tijd kan verschillen.
Hoe laat vertrekt de laatste trein van Rotterdam tot Dortmund?
De nieuwste trein van Rotterdam tot Dortmund vertrekt om 00:51. Controleer echter bij ons het schema op de dag dat u wilt vertrekken, aangezien de tijd kan verschillen.
Moet ik mijn ticket vooraf boeken van Rotterdam tot Dortmund?
Als je kunt, raden we je aan om je ticket zo vroeg mogelijk te boeken om ervoor te zorgen dat je meer bespaart. Het goedkoopste trein-ticket dat we hebben gevonden is 19,90€, maar dit kan afhankelijk van de vraag veranderen.
Welke stations kan ik van Rotterdam naar Dortmund gaan?
Er zijn 3 station(s) waarvan u kunt vertrekken vanaf Rotterdam om naar Dortmund te gaan. Je kunt gaan van Schiedam Centrum, Rotterdam Lombardijen, Rotterdam Centraal en je kunt aankomen op Dortmund-aplerbeck, Dortmund Hbf.
Wat is de snelste reistijd tussen Rotterdam naar Dortmund door trein?
De snelste reistijd met trein tussen Rotterdam en Dortmund is 3 uur 9 min.
Is er een directe trein van Rotterdam naar Dortmund?
Ja, er is een directe trein tussen Rotterdam en Dortmund.
Wat is de CO2-uitstoot voor Rotterdam tot Dortmund door trein?
De reis van trein van Rotterdam naar Dortmund zorgt voor 1.8kg CO2-uitstoot.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, productupdates en exclusieve promoties direct in je inbox

Ga lokaal vanaf Rotterdam

Populaire routes

Weekendjes weg van Rotterdam

Internationale routes van Rotterdam en nabijgelegen gebieden

Andere bestemmingen vanaf Rotterdam

Belangrijkste trajecten naarDortmund

Gerelateerde trajecten

Andere populaire trajecten